, , , ,

Manuscript Opnieuw leren leven na verlies

Manuscript – Een volgende spannende fase is aangebroken

Het begint met het uitschrijven van m’n dagboek met als doel dit op een dag te mogen delen met anderen. Het is me nog steeds een raadsel waar ik toen de kracht vandaan haalde om een dagboek bij te houden tijdens de zwaarste periode in mijn leven. Dat ik hierin onbewust gesteund werd is me inmiddels wel duidelijk.

Waarom iets doen wat totaal uit je comfort zone ligt

Waarom is het zo belangrijk om af en toe iets te doen waar je totaal niet enthousiast over bent. Omdat het te veel pijn doet en je dit om die reden probeert te vermijden. En dat is dus precies die reden waarom ik mijn verhaal graag wel met je deelt. Voor mijzelf is dit een ‘Turning Point’, oftewel het omslagpunt geweest om een ander pad in te slaan. Een onbekend en vooral spannend pad.

Het uitpakken van mijn rugzak

Het uitpakken van mijn rugzak was een intensief stukje werk. De inhoud van losse puzzelstukjes uitspreiden op de tafel voor mij. De losse stukjes van mijn levenspuzzel. Waarom is dit nodig, vraag ik me af. Het voelt ongemakkelijk aan, en tegelijkertijd wetende dat dit de enige manier is om de weg vrij te maken die leidt naar geluk en vrijheid. Om te ervaren en te zien waar mijn kwaliteiten liggen.

Hoe ga je dit een plekje geven

De puzzelstukjes zoals eerder benoemd zijn vrij vertaald mijn uitdagingen in het leven. Een voorbeeld is wat het met je doet als je partner wegvalt. Het samen zijn en dingen met elkaar doen transformeert zich in het alleen zijn. Wat doe je dan? Hoe ga je dit een plekje geven?

Geloof in jezelf

Mijn rugzak is inmiddels uitgepakt. Dit heeft vele processen van bewustwording gekost om tot dit besef te komen. Een interne reis op zoek naar de authentieke persoon genaamd Lisette onder begeleiding van diverse mentors. Want je kunt dit niet alleen. En je hoeft dit ook niet alleen te doen. Een eyeopener voor mijzelf, want ja, jezelf kwetsbaar opstellen is toch wel een dingetje.

De samensmelting van de puzzelstukjes

Een mooie levenspuzzel is tot stand gekomen. De losse puzzelstukjes die elk een bewust en duidelijk uniek verhaal bevatten. Een verhaal zonder de emotie te laten overheersen. Want als de emotie de basis wordt van waaruit je je dagelijkse beslissingen neemt, leef je in het verleden. We laten ons dan leiden door onbewust, aangeleerd gedrag uit het verleden. Door daarvan bewust te zijn heeft voor mij geresulteerd in het weten wat m’n belemmerende overtuigingen zijn, hoe deze te doorbreken en waar mijn kracht ligt.

Mijn missie is om ondernemers te ondersteunen bij het structureren van levenslessen vertaald in een krachtig persoonlijk én zakelijk verhaal waarin passie dit verhaal de ‘body’ geeft op basis van talent en skills.

“Trusting your inner voice will lead you to a life full of surprises.”

http://bit.ly/Manuscript-Opnieuw-Leren-Leven-Na-Verlies

#StoryTelling #KnowThySelfie #Memorie #OpnieuwLerenLevenNaVerlies #Mindset #Puzzelstukjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *