, , , , ,

Snapshot Dagboek | Hst 1.1 Contrasten

http://bit.ly/Snapshot-Dagboek-Contrasten

Snapshot Dagboek | Hst 1.1 Contrasten

Leven in Contrasten. De reden voor het schrijven van dit boek komt voort vanuit een gevoel van diepe onrust in mijzelf. Met vragen als: Waarom overkomt mij dit? Mijn hoofd loopt over met gedachten en gevoelens van onmacht. De behoefte om deze gedachten te delen met mensen om me heen, word steeds sterker…

Waarom | Het uur van de waarheid

Ik loop naar de uitgang van de afdeling en kijk in paniek om me heen. Alle bloed voel ik wegvloeien uit m’n hoofd. Ik wil gillen en schreeuwen maar het blijft bij een gedachte. M’n benen worden slap en ik val naar achteren. De muur achter me vangt me op. Of is het de bodem die onder me openscheurt omdat deze me niet meer kan dragen?

Met m’n rug tegen de muur zittend staar ik voor me uit. Ik hoor niets meer om me heen. Alsof ik weggezogen ben uit het heden. Het is stil en hoor alleen mijn eigen ademhaling. Dan slaat het als een mokerslag bij me in: Ik raak Ad kwijt, alles wat me lief is. Kracht ontbreekt me om controle te krijgen over de gedachten die ontstaan vanuit paniek. Het enige wat me lukt is huilen. Alsof een vloedgolf vanuit m’n tenen door mijn lijf naar boven wordt gestuwd. Overgeleverd aan iets wat niet te stoppen valt.

Dat was toen en nu… Nu wil ik mijn ervaringen delen. Ben ik de enige die zoiets heeft meegemaakt? Nee, dat weet ik zeker. De behoefte om m’n verhaal te vertellen over toen en nu, mijn inzichten delen met anderen, met jou. Misschien kun je er kracht uit putten en steun uithalen. Zodat je weet dat je niet alleen staat.

Wat is de belangrijkste reden voor het schrijven van dit boek

Ervaringen die we opdoen in ons leven hebben een reden. Ze geven ons inzichten via onze levenslessen. Maar ook om deze ervaringen om te zetten in iets praktisch waar je jezelf en de ander mee verder kunt helpen. Daarom is dit dagboek een werkboek geworden. Door het opschrijven van je eigen inzichten en momenten van herkenning, wordt dit jouw eigen dagboek. Die je steunt biedt op momenten van verdriet, maar ook steun biedt aan die ander waar je je verhaal mee deelt.

Een andere reden was het continu voelen van die onrust. Onrust en bang zijn om de controle te verliezen omdat dit boek persoonlijk is. Of misschien zie ik er tegenop om de momenten van verdriet en afscheid zo dichtbij te laten komen. En dat is oké, het voelen en ervaren met wat er is gebeurd.

Het omarmen en delen van een verhaal over 2 personen, ieder met een andere eindbestemming.

Hoe | Het begin

Dit verhaal gaat over 2 personen die zielsveel van elkaar houden en dachten alles onder controle te hebben. Ad en ik zijn bezig met het invullen van onze toekomst, het nieuwe avontuur opzoeken. Ad krijgt de mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan. Hij wil genieten van alledaagse dingen zoals zijn passie volgen.

Jarenlang brengen we de zomer door in Zell am See, Oostenrijk. We houden allebei van wandelen in de bergen, genieten van de natuur, cultuur opsnuiven en nieuwe vriendschappen aangaan. Langzaam ontstaat het idee om naar het buitenland te verhuizen. Wanneer en hoe weten we niet. Maar als we de kans krijgen, pakken we deze met beiden handen aan.

Vrienden van ons hebben een hotel en appartement in Zell am See. We zijn helemaal verliefd op dat appartement. Het voelt aan als ons thuis, ons stekje. Er ontstaat structuur in onze droom en langzaam aan ook een plan ….

Wat als …

Stel jezelf eens voor. Je zet samen een nieuw plan op en gaan voor een succesvol eindresultaat. Heerlijk toch? Het volle vertrouwen hebben dat het gaat lukken. In dit geval onze geplande verhuizing naar Oostenrijk.

We beginnen met ons stappenplan. Alle plussen en minnen uiteengezet. Ons huis in NL te koop zetten, verzekeringen regelen en alles wat er verder aan te pas komt voor een verhuizing. Ad en ik schelen 13½ jaar in leeftijd. Hij krijgt de kans om met prepensioen te gaan. Zijn passie sporten beoefenen in Oostenrijk is een droom voor Ad die uitkomt. Voor mijzelf zijn er ook mogelijkheden om in het hotel van onze vrienden aan de slag te gaan. Dat is dus geregeld. Daarnaast ons nieuwe huis zoeken en alles wat nodig is om naar het buitenland te verhuizen. Met de hulp van onze vrienden verloop dit voorspoedig. Fantastisch, alles onder controle. Daar houden we van: controle, plannen, zekerheid creëren. Nu weet ik dat niets is wat het lijkt. Schijnveiligheid, schijncontrole.

Toen besefte ik nog niet dat schijnveiligheid en schijncontrole niets te maken heeft met je gezondheid (“Little did I know”). Deze vorm van schijnveiligheid die je toekomst ineens een andere invulling kan gaan geven. Wat gebeurt er met je gestelde doelen, je plannen en de weg richting je doelen. Wat zijn de signalen die op je pad komen maar niet door je opgepikt worden. Verandering van perspectief kan de oplossing zijn om die signalen wél op te pakken. Bewustwording creëren om de dingen zo te zien dat deze je situatie in een breder daglicht doet staan. Helderheid krijgen door de pallet van keuzemogelijkheden die zich voor je ogen ontvouwd.

Wat als | Take Away

Keuzes gemaakt vanuit je hart geven je de ruimte en de tijd om te accepteren wat er is. Je eerste stap naar een nieuwe fase in je leven.

“We zien situaties niet zoals ze zijn. We zien situaties zoals we zijn.”

http://bit.ly/Snapshot-Dagboek-Hoofdstuk-Contrasten

#StoryTelling #KnowThySelfie #Memorie #Manuscript #Mindset #Verbinding #LevenInContrasten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *